OPPDRETT AV SCHÂFER OG POMERANIAN

www.vestvarden.com
mailstartside

 

 OM OSS

Vi heter Karen og Helge og bor like vest for Bergen på en øy som heter Sotra, nærmere bestemt Brattholmen. Vi har flott utsikt over  Bergen og Vatlestraumen, og vi kan nyte turistskipene som går forbi om sommeren.

Vårt kennelnavn Vestvarden er dannet etter vår gateadresse som er Storevarden og at vi bor vest for Bergen.

Hundene bor sammen med oss som familiemedlemmer, og etter at barna er flyttet ut og stiftet egen familie er det stor stas for barnebarn å komme på besøk til våre firbeinte.

Vår store lidenskap er schäferhunden, men vi har også hatt puddel og dobermann.
For en del år siden fikk vi vår første pomeranian og vi har fått stor sans for denne lille vakre, tøffe og sosiale rasen.

Vi er også aktiv i hundemiljøet, og å drive aktivt med hund, klubbarbeid og hundesaken betyr mye for oss. Det er også veldig sosialt, og opp gjennom årene har hundearbeidet skaffet oss mange gode venner.
 

 

Vi  begynte livet vårt sammen i 1986 og fikk godkjent vårt kennelnavn "Vestvarden" i 1989. Før denne tid drev vi begge aktivt med lydighet og ble kjent med hverandre i lydighetsmiljøet på åttitallet.

Karen var instruktør hos Nordenstam's hundskole som hadde kurser i Bergensområdet på denne tiden. Det ble startet en gruppe son het dressurklubben som ble startet av hundeskolen og elever som hadde gjennomført kurs. Vi var en gjeng som trente sammen og reist rundt og konkurrerte og vi som var i gruppen vant de fleste konkurransene. På denne tiden var lydighetsmiljøet sterkt og det kunne start mellom 30 -40 bare i klasse 1.

Livet vårt sammen har stort sett bestått av hund fra morgen til kveld ved siden av jobb, familie og barna våre. Barna  er oppvokst med hunder og vi er takknemlig for at de har holdt ut med oss og hundegalskapen vår i alle år.
De ble til stadighet tatt med på treninger,  konkurranser og utstillinger. Vi hadde campingvogn i mange år og barna elsket å være med på utstillingsturer og på fjellet om vinteren.  Høydepunktet var Norsk Vinner for Schäferhunder og etterpå videre til Svensk vinner. Innimellom hund var det også tid til å besøke dyreparker, badeland og tivoli.
 I dag kan vi mimre over masse flotte turer og gode minner som vi hadde sammen med barna våre, hundene og gode venner. 
 

   

 

Karens datter Lene, med sin egen hund,
Coco Chanel av Vestvarden

Bilde fra utstillingstur til Innvik i 1989.
Bakerst på bildet: Karin, Sølvi og Helge.
Foran: Ronny, Lene og Catrine.

Barna er flyttet hjemmefra for flere år siden og har  egne familier, men de er kjempeflink til å passe hus og hunder når det trengs. Nå er det stor stas for barnebarna å komme på besøk og hundene synes det er kjekt å få godbiter og masse oppmerksomhet fra både barna og barnebarna våre.

Ina og Markus koser seg på plenen med Gussie, Zecita, Mia, Pam og Ninni.

Karens sønn Ronny med barnebarnet Ina, og Helges sønn med barnebarnet Markus.
 

Karens datter Lene med barnebarnet Lana og schäfervalpen Rikke.

Lana var et år når Rikke ble født. De er gode venner og her er de sammen i barn og hund konkurranse.


I 2005 fikk vi vår første pomeranian, en hunderase som  Karen hadde ønsket seg i mange år. Lille Mia (Pom- Classic Queen of Hearts), kom til oss en dag i mai 2005 og schäferhundene våre forgudet henne fra første øyeblikk.

Mia (Pom Classic Queen of Hearts

Mia og Mischa

Mia og Ninni

HUS OG HAGE

Vi har plen både på forsiden og baksiden av huset og en kjempestor terrasse som fører inn til en løpegård, hvor vi har både kaldt og varmt vann til å spyle av myrjorden som hundene får på seg etter tur i terrenget rundt om på Sotra. Ellers er hundene stort sett med når vi arbeider i hagen eller koser oss ute sommerstid.

Huset vårt er etter hvert blitt tilpasset våre behov når det gjelder vårt hundehold. Vi et stort oppholdsrom med TV og peis hvor både hunder og vi er samlet om kvelden.
Hundene har også egnet soverom, og vi har vaske og stellerom.

Det er en del  pelsstell med  pommer, men de må også få være hunder, og ofte kan de se ut som små jordrotter før de havner i dusjen eller må stå til avtining grunnet snøballer i pelsen.  For oss er det også  viktig, at selv om hundene er små, skal de ha samme oppdragelse som større hunder.


HAGEDAMMEN VÅR

Helge har alltid ønsket seg hagedam med noen damfisk. Etter mange år gikk vi i gang og fikk laget oss en liten hagedam med noen koi og gullfisk.

Det var vel ingen av oss som hadde spesielle forhold til hold av fisk, men vi oppdaget at både koi og gullfisk var noen sosiale og trivelige vesener som ble ganske fort tamme og spiste mat fra hendene våre.

Vi oppdaget også etter kort tid at skulle fiskene våre ha det bra og få optimale forhold, måtte vi gå i gang med utvidelse av dammen og investere i bedre filteranlegg.

Både vi, besøkende og hundene trives godt rundt dammen sommerstid, og vi er etter hvert blitt veldig interessert i Japanske koi som er noen fantastisk flotte fisker.

Les mer om hagedammen her:


Utenom hus og hage har vi også et deilig landsted helt vest på Sotra. Stedet ligger helt ved sjøen og det er et flott sted å være på fine sommerdager. Hele området er inngjerdet og hundene springer løs hele dagen og koser seg. Utenfor eiendommen er det terreng i massevis til lange turer.


L
itt fortalt om vårt hjem og hunder, ønsker du å vite mer om hver enkelt av oss og vår kompetanse, klikk på bildene.

Karen Vetaas og Helge Aasmul
5350 Brattholmen
Tlf: 56331395


www.vestvarden.com

Copyright © 2005
Karen Vetaas      [Kennel Vestvarden]     

mailstartside